Online administratie

Online administratie is een belangrijk onderdeel gaan uitmaken van de huidige manier van administratie voering. Ikink/Hendriks heeft zich de afgelopen jaren volop verdiept in de “online administratie” in de cloud. Hieruit zijn 2 pakketten naar voren gekomen die wat ons betreft uitblinken in gemak, functionaliteit en een goede prijs/kwaliteit verhouding hebben. Deze 2 pakketten, Reeleezee en Minox, worden hieronder besproken.
Mocht u de voorkeur hebben voor een ander online pakket dan is het uiteraard ook mogelijk om van onze diensten gebruik te maken.

Reeleezee
Reeleezee
is opgericht met als missie ondernemers in staat te stellen hun boekhouding zelf te doen. Voor accountants biedt Reeleezee geavanceerde online producten die de samenwerking tussen accountant en ondernemer ‘real easy’ maken.

Software ‘echt makkelijk’ maken klinkt eenvoudig maar is dat niet. Het is eigenlijk ook nooit klaar. Reeleezee is voortdurend bezig om producten verder te verbeteren en versimpelen. Dat kunt u overal terug zien. In de manier waarop u de software bedient. Met duidelijke schermen, die zo veel mogelijk aansluiten op de verwachting die ondernemers bij een administratie hebben: gekleurde mappen voor zaken als uitgaven, inkomsten, kas & bank en belastingen. Bankrekeningoverzichten die lijken op de rekeningafschriften die u van uw bank ontvangt. Stempels zoals u die wellicht ook op papieren documenten zet. Boekingsbonnen waarmee u kort en krachtig een factuur vastlegt.

Dankzij internet kan Reeleezee deze voortdurende vernieuwingen, voor en achter de schermen, met  klanten delen zonder dat zij daar iets voor hoeven te doen. Iedere maand brengt Reeleezee een nieuwe versie uit die automatisch voor iedereen beschikbaar komt.

MINOX Online
Het doel: het ondernemers ‘echt makkelijk’ maken om zonder boekhoudkennis toch zelf (een groot deel van) hun administratie te voeren.
Werken met MINOX Online houdt in dat u het licentierecht van MINOX-programmatuur niet koopt maar huurt op basis van het Application Server Provider (ASP)-model. Dit is te vergelijken met online telebankieren. De applicatie is niet op een lokale PC geinstalleerd, maar op een centrale server. U heeft slechts een PC en een internetverbinding nodig om met MINOX te kunnen werken. Doordat het beheer van de omgeving in handen van een externe partij ligt, betekent automatiseren op basis van het ASP-model voor u veel lagere maandelijkse kosten, hoge prestaties, veel meer zekerheid en vooral minder zorgen.

Uw administratie is in principe alleen voor u toegankelijk. Eén van de andere voordelen van online-boekhouden is, dat wij als uw administratiekantoor op uw verzoek en met uw toestemming kunnen meekijken in uw financiële gegevens en op afstand correcties kunnen uitvoeren. Ook behoort het tot de mogelijkheden dat u uw administratiebestand via email aan ons toestuurt, zodat wij deze in ons systeem kunnen inlezen.

Wat kan Ikink/Hendriks hierin betekenen
Wij kunnen u voor beide online oplossingen uitvoerig adviseren over de juiste keuze voor uw situatie. Vervolgens kunnen wij de inrichting verzorgen of samen met u uitvoeren. Een cursus is op maat geven wij aan elke cliënt zodat u niet zelf het wiel hoeft uit te vinden maar direct aan de slag kan.