Sneller je geld terug na online bankfraude

Als je slachtoffer wordt van onlinefraude waardoor er geld van je rekening verdwijnt, blijft in principe de verantwoordelijkheid daarvoor bij de bank liggen. Bovendien zou je voortaan je geld eerder terug moeten krijgen dan tot nu toe het geval is. Binnen 24 uur moet het verdonkeremaande geld weer op je rekening staan, heeft minister Dijsselbloem van Financiën besloten.
Het is niet meer nodig om weken op je geld te wachten als je rekening geplunderd is door phishing of andere vormen van online bankfraude. Minister Dijsselbloem heeft aangekondigd dat banken voortaan binnen 24 uur moeten zorgen dat het gestolen geld weer op je rekening komt te staan. Banken blijven hiervoor verantwoordelijk. De enige voorwaarde hiervoor is, dat je zelf niet slordig of nalatig bent geweest. De bank is echter degene die daar bewijs voor aan moet voeren. Als je voldoet aan de vijf regels voor internetbankieren, is dat voldoende.

Ook eigen risico omlaag
Deze stap van Dijsselbloem is in nog meer opzichten goed nieuws. Zo wordt je eigen risico verlaagd van € 150 naar € 50. Daarnaast profiteer je voortaan ook van een snellere terugbetaling als je een ZZP’er bent of een klein mkb-bedrijf bezit.

Bron: http://www.rendement.nl